Češi se zbláznili do této večeře za 30 Kč. Chutná líp než jídlo z restaurace a je super vydatná
Po náročném dnu v práci se doma netěšíte na nic jiného než na trochu klidu, pohody a hlavně jídla. Nedostatek energie vás však nutí sáhnout po co nejjednodušší možnosti, která nezabere čas a nevysaje z vás poslední zbytky šťávy. Možná pro vysoké pracovní nasazení, nostalgii ke starým časům nebo momentálnímu nedostatku jiných zásob v lednici se Češi zbláznili do této večeře za 30 korun.
Kdo ji nezkusil, bude překvapený, že chutná lépe než jídlo z restaurace. Navíc je to jídlo super vydatné a už po prvním soustu zažijete cestu časem. Najednou jako byste se ocitli u starého poctivého jídelního stolu, na který vám babička každý prázdninový večer servírovala dobroty, které se vám zaryly do paměti.
Na složité recepty a drahé suroviny není čas
Kulinářské umění nechte na víkend. Během pracovního týdne není čas na okázalost. Pracovní rutina, logistika dětských kroužků, pes, který nutně potřebuje vyvenčit, opravář, který se ohlásil na výměnu kotle. Někdy je den nabitý tak, že člověk nechápe, jak to má stihnout do 24 hodin, protože víc času nám na denní úkoly život nedopřál. A taky musíte někdy spát. Prostě začarovaný kruh. Češi naštěstí objevili kouzlo jednoduchosti a vracejí se k večeřím, které chutnají jako od babičky.
Jídlo, které vás vystřelí do vesmíru chutí
Je to tak jednoduché, až to je geniální. Brambory. Staré známé brambory, které se v rukách šikovného kuchaře stávají něčím výjimečným. I vy můžete obyčejnému jídlu dodat punc luxusu. Není to nic složitého. V zásadě jde o několik věcí, které když spojíte, získáte pokrm hodný michelinské restaurace. Rané neboli nové brambory, které zahrádkáři s velkým očekáváním vykopávají ze země v průběhu června a července, jsou neskutečně dobré samy o sobě. Pokud k nim přidáte další suroviny, s nimiž perfektně ladí, výborná a rychlá večeře je na světě.

Svatá trojice, která brambory povýší na vyšší level
Chcete-li z brambor vymáčknout ještě víc, zkuste je v kombinaci se třemi ingrediencemi, které nestojí skoro nic, ale dokážou zázraky. Máslo, tvaroh a pažitka, víc nepotřebujete. Jak na to? Nejprve brambory očistěte. Nové brambory mají velmi tenkou slupku, kterou lze snadno odstranit hrubou stranou houbičky, tím je zároveň očistíte i od zbytků hlíny. Brambory opláchněte a dejte vařit do osolené vody. Vaří se rychle, ne že si odskočíte na kávu k sousedům, stačí jen 15 minut a je hotovo. Uvařené brambory naskládejte na talíř a teď máte dvě možnosti, buď je přelijete rozpuštěným máslem, nebo si ztuhlé máslo dáte na talíř a budete postupně ukrajovat. Nicméně nezbytnou součástí je i míchaný tvaroh naslano s jemně nasekanou pažitkou. Kombinace chuti raných brambor, čerstvého jemného tvarohu s bylinkovým nádechem a poctivého másla vás odrovná. Jedna porce této delikatesy vás nebude stát více než 30 korun.

Minimalismus, který zdravě zasytí
Říkáte si, vypadá to dobře, ale co když mi to nebude stačit? Najím se tím dostatečně? Říkáme jednoznačně ano. Nejenže vás brambory s máslem a tvarohem zasytí, dodají vám i prospěšné látky, bez nichž se neobejde žádný zdravý organismus. Vařené brambory jsou nízkokalorické, přesto syté. Mají nízký obsah škrobu a vysoký obsah vitamínu C. Máslo je zdravým živočišným tukem, který v přiměřené míře neškodí, ale prospívá. Zdravé tuky jsou nezbytné pro správnou funkci mozku a srdce. Je bohaté na vitamíny a antioxidanty. A třešničkou na dortu je tvaroh. Bohatý zdroj bílkovin a vápníku. Kombinace těchto prvků zajišťuje dostatečnou podporu svalů a zdraví kostí a zubů.
I když se v kuchyni cítíte dobře a s vařečkou si rozumíte, někdy prostě není čas na složitou a zdlouhavou gastronomii. V tu chvíli přicházejí na scénu jednoduché recepty jako z časů našich babiček. Večeře za 30 korun často chutná lépe než jídlo z restaurace. Navíc je to pokrm super vydatný a bohatý na prospěšné látky.